erik i forsen

Mitt i den brusande ån, i hjärtat av Nyköping ligger Erik i Forsen. En bar & bistro där en god bit mat, något gott att dricka och bra service alltid är nära!

START • MENY • OM OSS • GALLERI • CATERING KONTAKT


välj någon av våra bufféer

Minimumantal för beställning är 12 personer

Änglamark

Inkokt laxfilé med gräslök och romsås
Marinerad Hjortrostbiff med syrade grönsaker
Krämig potatissallad med äpple och purjolök
Säsongens blandade grönsallad
Två sorters bröd och smör
200 kr
 

Lilla asiaten

Koriander och limelax med rostade sesamfrön
Sallad asiat med smaker av gurka, morot, och ingefära
Nudelsallad med pak-choy, lime och chili
Sallad på avokado, ägg, koriander och tomater
Surdegsbröd med sesamdipp
195 kr


Jean Pierre

Lammrostbiff med rosmarin och vitlök samt sötrostade solrosfrön
Kyckling ”bon bon”  med svarta bönor
Rostad färskpotatissallad med fransk dressing
Sallad på plommontomat, chevreost, sherryvinäger och örter
Briecrème och Fransk baguette
205 kr
 

Hönan Agda

Grillad majskycklingfilé, citron och örtgrönt
Inkokt fjordlax med dillhollandaise
Rostad potatissallad med klar örtdressing
Sallad med bladspenat och hyvlad morot
Två sorters bröd och smör
205 kr
 

Waldorf Astoria

Strutspastrami med rostade grönsaker
Rödvinsmarinerad älgstekt med syltlök
Waldorfsallad
Vitlöksdoftande potatisgratäng
Blandad grönsallad med rädisor
Två sorters bröd och smör
215 kr
 

Vildsvinet

Vildsvinsfärsspett med pinjenöt och basilika
Lufttorkad parmaskinka med sallad på cocktailtomat och rödlök
Parmesanöverbakad laxfilé med kalamataoliver
Bulgursallad från Saltå Kvarn med rostade grönsaker och ruccola
Potatissallad med soltorkad tomat, vitlök och yoghurt
Två sorters bröd och smör
 230 kr
 

Venedig

Bräckt oxbringa med pepparrot, knaperstek svamp och ingefära
Bakad laxfilé med hummergelé och sparris
Två sorters salami med marinerade fänkål
Saltrostad färskpotatis med tomataioli
Paj med soltorkad tomat, mozzarella och basilika
Gröna blad och skott med balsamicovinaigrette
Surdegsbröd med smör
265 kr
 

Sotaren

Grillade kalla lammracks med ört- och vitlöksfärskost
Sotad lax, ingefära och friterad ostronskivling
Grillat ankbröst, jordnötter, vårlök och honungsglace
Rostad färskpotatissallad med chili och äpple
Ostar med fikonmarmelad
Spisbröd och surdegsbröd
305 kr
 

Don Quijote

Kalvrostbiff med vitlökmarinerade skogschampinjoner
Vildsvins bacon med glaserad persiljerot
Kall inkokt lax med tartarsås och syrad lök
Röd quinoasallad med lök, paprika och persilja
Potatis och fänkålsgratäng
Mixad sallad med friterade grönsaker
Två sorters bröd med vispat smör
285 kr
 

Ferdinand

Helstekt kall oxfilé med ätbara blommor samt syltade rotfrukter.
Örtdoftande grillspett med fänkålstzatziki
Ugnsbakad laxfilé med basilikatäcke
Krondillsdoftande kräftpaj med Västerbottensost
Varm rotfruktsgratäng med örter
Lollo rosso, färsk spenat, valnötter och rädisor
Tre sorters dessertost med druvor, rädisor och knäckebröd
Två sorters nybakat bröd och grön tapenade
315 kr
 

sverige

Råbiff på sörmländskt rådjur med sockerstekta rödbetor och kapriscrème
Små kroppkakor fyllda med vildsvinsbacon, serveras med rårörda lingon och brynt smör. 
Brässerad griskind med sherry- och schalottenlök, serveras överbakad med mandelpotatis och tryffel. 
Rödingconfit med löjrom från Kalix, serveras med sur grädde och smörgåskrasse. 
Jordärtskocksoppa med citronolja och syltad shiitakesvamp
Confiterad unggrissida, rökig plommonsås, friterad rotselleri och surdegsbröd
415 kr

 

 


Att tänka på inför Catering

Läs mer här >>
 


Specialkost

Läs mer här >>
 


 

Beställnings- och betalningsinformation

Läs mer här >>

öppettider

Måndag:       Stängt
Tisdag:          17.00 – 22.00
Onsdag:        17.00 – 22.00
Torsdag        17.00 – 22.00
Fredag:        17.00 – sent
Lördag:        17.00 – sent
Söndag:       Stängt

 

Större sällskap?

Vi kan ta emot större sällskap på andra tider om detta bokas i förväg. Kontakta oss för mer information.
 

ADRESS

Forsgränd 14, 611 32 Nyköping
Telefon: 0155-21 56 00
E-post: info@erikiforsen.se