erik i forsen

Mitt i den brusande ån, i hjärtat av Nyköping ligger Erik i Forsen. En bar & bistro där en god bit mat, något gott att dricka och bra service alltid är nära!

START • MENY • OM OSS • GALLERI • CATERING KONTAKT


HÖST- OCH VINTERmeny 2016/2017


Komponera din egen meny utifrån de rätter vi lagar av säsongens råvaror.

 
TILLTUGG TILL DRINKEN

30,- per person och st

• Västerbottencrustader med löjrom
• Rökt laxtartar med senap och gurka
• Grönsakscrudité med gemsallad och vårlökscréme
• Getostcrostini med fikon och honung
• Anklever med kål, bacon och russin på rågbröd
• Foccacia med färskost och prosciutto
• Skagenkanapé med mörkt bröd
• Räk-och kallrökt lax-cheesecake     



Förrätter

• Mustig hummersoppa smaksatt med cognac, toppad med halstrad pilgrimsmussla och löjrom 
• Toast Skagen, en klassiker tillredd enligt nestorn Tore Wretmans recept. Handskalade räkor, vår hemgjorda majonnäs och dill. Serveras på en smörstekt toast som toppas med löjrom
• Kantarelltoast med lagrad sveciaost och lufttorkad skinka 
• Löjrom med gräddfil, syrad rödlök och smörstekt toast
• Sill- och strömmingsbricka med extralagrad Svecia, kryddost och potatis 
• Eriks hummersallad med knaprigt bacon, rostade pistagenötter, pinjekärnor, gula russin samt mild parmesancrème
• Terrin på anklever med vinteräpplen, pumpa, ättiksgrönsaker och kryddig gelé 
• Carpaccio på sörmländsk hjort med confiterad svamp, tryffelcrème och vällagrad comteost 

 

Varmrätter

• Ugnsbakad torsk med dillslungade räkor, brynt smör, pepparrot samt mandelpotatispuré 
• Gös med potatis och purjolökscréme, forellrom, råstekt blomkål, dragonsmörsås och picklade rotgrönsaker
• Smörstekt röding med sikromshollandaise, friterade primörbetor samt potatis och krabbstomp 
• Citron och salviastekt kalvrygg med schalottenlökssky, pommes fondant, ragu på savoykål, sidfläsk och bondbönor
• Sörmländsk vildand med skogsvamp, inkokt päron, vintergrönsaker, palsternackspuré och rödvinssås
• Sörmländsk kryddstekt hjort med potatisterrin, stuvade svartrötter, syltad rödlök samt mörkrostad viltsky 
• Helstekt oxfilé med vitlök-, och persiljesmör samt rotfruktsgratäng och tryffelsky 
 


Klassikerna:

• Oxkind Bourguignonne, serveras med mandelpotatispuré smaksatt med tryffel samt friterade rotfruktschips 
• Wallenbergare, en delikatess gjord på fin kalvfärs, äggulor och grädde. Serveras på klassiskt vis med hemlagat potatismos, små gröna ärter och rårörda lingon



Desserter

• Två sorters ost från svenska gårdar med tillbehör
• Crème Brulée med hallonsorbet samt färska bär
• Mörk chokladmousse med kaffe crème på chokladbotten samt färska hallon
• Passionsfrukt cheesecake på havrekex botten med citruskompott
• Svartvinbärsmousse med vit chokladcrème på mandelbotten samt eau de vie marinerade körsbär
• Macron 25 kr/st (Lakrits, choklad, hallon, pistage, caramel, passion, citron, cocos, hasselnöt eller blåbär)



Pris

 2-rättermiddag 395 kr 
 3-rättersmiddag 495 kr 
 4-rättersmiddag 550 kr 


Minimum per beställning är 12 personer


Beställ catering>>

 

 


Att tänka på inför Catering

Läs mer här >>
 


Specialkost

Läs mer här >>
 


 

Beställnings- och betalningsinformation

Läs mer här >>

ADRESS

Forsgränd 14, 611 32 Nyköping
Telefon: 0155-21 56 00
E-post: info@erikiforsen.se