erik i forsen

Mitt i den brusande ån, i hjärtat av Nyköping ligger Erik i Forsen. En bar & bistro där en god bit mat, något gott att dricka och bra service alltid är nära!

START • MENY • OM OSS • GALLERI • CATERING KONTAKT


VÅR- OCH SOMMARmeny 2016


Komponera din egen meny utifrån de rätter vi lagar av säsongens råvaror. 



Tilltugg till drinken

30,- per person och st

• Västerbottencrustader med löjrom
• Rökt laxtartar med senap och gurka
• Grönsakscrudité med gemsallad och vårlökscréme
• Getostcrostini med fikon och honung
• Anklever med kål, bacon och russin på rågbröd
• Foccacia med färskost och prosciutto
• Skagenkanapé med mörkt bröd
• Räk-och kallrökt lax-cheesecake                       

 

 

Förrätter

• Skummad jordärtskockssoppa med smörstekt kalvbräss, syltade primörer och västerbottensflarn 
• Soppa och mousseline på kräfta med blomkål, dill och tomat samt halstrad pilgrimsmussla
• Toast Skagen, en klassiker tillredd enligt nestorn Tore Wretmans recept. Handskalade räkor, vår hemgjorda majonnäs och dill. Serveras på en smörstekt toast som toppas med löjrom. 
• Löjrom(40g) med smörstekt toast, rödlök och smetana
• Sill- och strömmingsbricka med extralagrad Svecia, kryddost och sillpotatis 
• Danskt rågbröd med pastej gjord på vildand, bacon, ägg, syrad gurka och tempuralök 
• Eriks somriga hummersallad med knaprigt bacon, rostade pistagenötter, pinjekärnor, gula russin samt mild parmesandressing 
• Carpaccio på kronhjort från vårt eget slakteri. Serveras med confiterad svamp, tryffelcrème och ost från Jürss Mejeri. 

 

Varmrätter

• Stekt gös i bit med brynt pepparrotssmör smörstekta kantareller, grillad citron samt dillkokt färskpotatis 
• Smörstekt forell med hummerbéarnaise och friterad ansjovis, grilltomat och sommarens primörer samt fondantpotatis
• Citron- och dillstekt torskfilé med skaldjurssmörsås, spenat, rostade lökar och färskpotatis
• Lardofärserat vildandsbröst med sidfläsk, sommarens primörer samt tryffelrisotto   
• Sörmländsk hjort serveras med potatismuffins smaksatt med västerbottensost, rosmarinsky, smörstekta kantareller och rårörda vinbär 
• Hängmörad oxfilé med béarnaisesås, grilltomat och haricoverts samt färska pommes frites
 


Klassikerna:

• Oxkind Bourguignonne, serveras med mandelpotatispuré smaksatt med tryffel samt friterade rotfruktschips 
• Wallenbergare, en delikatess gjord på fin kalvfärs, äggulor och grädde. Serveras på klassiskt vis med hemlagat potatismos, små gröna ärter och rårörda lingon 



Desserter

• Två sorters ost från svenska gårdar med tillbehör
• Crème brûlée smaksatt med färska bär
• Vaniljbavaroise med smultronterrin på mandelbotten
• Vit chokladmousse med luftig citron och flädercrème på mörk chokladbotten
• Rabarbermousse med rabarberkompott och citroncrème på mazarinbotten



Pris

 2-rättermiddag 395 kr 
 3-rättersmiddag 485 kr 
 4-rättersmiddag 550 kr 

Kaffe, the, mjölk och socker 25 per person

Minimum per beställning är 10 personer


Beställ catering>>

 

 


Att tänka på inför Catering

Läs mer här >>
 


Specialkost

Läs mer här >>
 


 

Beställnings- och betalningsinformation

Läs mer här >>

ADRESS

Forsgränd 14, 611 32 Nyköping
Telefon: 0155-21 56 00
E-post: info@erikiforsen.se